La travessa

La sortida a Montserrat comença un dissabte a les quatre de la tarda i arribem al nostre destí el diumenge següent passat mig matí.
El dia de la sortida ens trobem a les quatre de la tarda davant de l'església de Santa Anna. Som caminadors i cotxes de suport i d'avituallament que ens seguiran durant tota la nit. En primer lloc, fem una pregària a la Mare de Déu o ens fem la foto conjunta. A partir d'aquí, l'aventura comença! Sortim de Mataró i la primera parada la fem a can Boquet, entre Cabrils i Vilassar de Dalt. Seguim caminant i abans no ens n'adonem, ja hem arribat a Martorelles per fer una altra aturada per agafar forces amb uns bons entrepans. Com si res, tornem a caminar amb un únic destí. Seguim caminant, ja és ben fosc, anem fent parades per menjar alguna cosa, seguim caminant i..., de sobte, Montserrat! Són entre les onze i les dotze del migdia i hem arribat al nostre destí!
Un cop allà, ens dutxem i anem a fer una pregària. Cada any hi ha un monjo de l'abadia que ens ve a rebre. Tots junts i amb els nostres companys d'avituallament que ens han anat seguint durant tota la nit, ens facilitem per la feina ben feta. Estem tots molt cansats, però sabem que l'aventura ha valgut la pena!